Wednesday, 28 December 2011

Quit. . . .


Ibu aku kurang sihat kebelakangan ini. . . .Mulanya hanya sakit-sakit biasa namun sekarang agak parah. . . . Banyak yang aku fikirkan & pendekatan yang aku lakukan sekarang adalah berhenti kerja. . . . 

Yang kata aku BODOH kerana tidak berfikir aku maafkan, kerana aku sekarang sudah malas mahu berfikir & mak aku cuma seorang. . . . 


ps: Title tu memang aku nak simpan buat pekasam. . . .

Monday, 19 December 2011

Lembab-lembab basah. . .

Sekarang diluar hujan asyik turun & membuatkan kawasan ini lembab-lembab basah. . . 

Emmmm aku cuti hari ini & terasa ingin berbogel di dalam rumah dari pagi hingga malam kerana cuaca diluar lembab-lembab basah. . .. Atau paling tidakpn hanya memakai sependa mengelilingi rumah sambil membawa bola ping-pong dalam sudu. . . Ada sesiapa mahu jadi peneman kerana diluar sekarang cuacanya lembab-lembab basah. . .

(Jika ada seorang lelaki & seorang perempuan serta seorang tukang rakam pn seronok juga di waktu cuaca lembab-lembab basah nie)


aku cuti hari nie, sebab malas nak melayan kerenah dato yang semakin hari semakin gatalnya menjadi. . Mungkin tubuhnya ditumbuhi kulat pada cuaca lembab-lembab basah nie, jika tidak masakan gatalnya menjadi. . . sms/call untuk benda yang aneh-aneh & pelik-pelik. . . <---Ehhh terbuat luahan hati plak. . .

ps: Reader from united state xnak temankan ai pakai sependa mengelilingi rumah sambil membawa bola ping-pong dalam sudu. . . xnak (Thanks sebab hari-hari singgah)

Susah jadi jantan HOT nie. . . .hak hak hak hak perasan

Friday, 16 December 2011

Ombak Rindu. . .


I guess I never thought anyone would ever make me smile, laugh and capture my heart as fast as you have.

ps: Gersang also


John: Ar U mad at me. . .

Nazry: Nope. . .I never mad at you, Why

John: Abis malam semalam kemana. . .Tidak diberitahu, takde khabar berita?

Nazry: Ade. . .Abang tampal dekat peti sejuk note. . . Balik umah famili. . .

John: Emmmm gedik giler main tampal-tampal, call/sms sudah. . Hari nie balik umah famili lagi ke?

Nazry: Tengok la mcm mane, balik umah pun kene halau tido luar. . .dah macam kucing diperlakukan. . .hahahahah

John: Hak hak hak kesian kucing nie. . . Balik ar umah malam nie. . .

Nazry: Kata sakit pinggang?

John: hak hak hak boleh sikit-sikit. . . .

Nazry: Atau kita keluar malam nie?

John: Xnak nak duduk umah je. . . Jom ar. .

Nazry:   ::)

Nazry: Betul taknak keluar. . .Kita tengok ombak rindu ke. . Kwn abang kate best. . .

John: xnk dah tengok x best. . .

Nazry: Now im not mad but im hurt. . .tengok ngan sape? :(

John: hak hak hak mane ade tangok lagi. . . Esok la kita keluar, malam nie stay umah je. . .Boleh. .

Nazry: OK, tp bee xyah mandi dulu sebab . . .

John: ewwww pengotor. . .hak hak hak

ps: actually dah tengok dh Ombak Rindu & John Melvin menonton dengan gadis (Ape kejadah menonton ombak rindu dengan jantan). . . 

Wednesday, 14 December 2011

Sinks. . .


Nazri: A relationship is meant for a two people. . If Someone else inside that ship, it sinks. . .

John: Knape plak nie. . .

Nazri: Saja-saja send. . .

John: Cantik Quotes. . .

Tapi tadik & sekarang dalam hati seperti-seperti ada orang mermain drum. . .

After 13 minute. . .
Nazri: Emmmmm. . .Pegi la sambung keja, have a nice day. . .

Glupppppp. . . .

Tuesday, 13 December 2011

Arcoxia. . .



John Melvin tidak lagi boleh menari sexy seperti ini

John: Emmmmmm saya sakit pinggang la awak, jangan la peluk-peluk. . . .Minta tolong picitkan kata nanti mengubah ekosistem biologi badan. . Pegi tido bilik lain. . . .

Sekarang sekarang nie John Melvin bukan boleh dipegang-pegang, dipeluk-peluk. . . . kemain lagi sombong kemain lagi bongkak. . .mujur tidak dihalaunya dari rumah. . .

ps: Itu sahaja update masa kini. . .kerana beliau sibuk dengan kerja-kerja dunia hujung-hujung tahun ini, meluangkan masa untuk melancap pun beliau kurangkan, kerana sibuk dengan kerja-kerja hujung tahun. . .

Friday, 2 December 2011

Penangan Zubaidah. . .

"Satu. . .Dua. . . Tiga" tangannya menekan-nekan butang pada calculator peninggalan dari dia zaman universiti . . . dipedapkan tangannya ke muka "Emmmm Makan pasir dia bulan nie". . .

Tidak mahu memikirkan apa yang sudah terjadi dia melihat keluar dari sekeping cermin jernih yang dipotong sekeping. . .Dari jauh dia nampak pinggul Zubaidah yang meliut-liut ke kanan dan kekiri, mantap & menarik perhatian. . .Namun Zubaidah menuju ke mana dia tidak pasti. . .



Zubaidah seorang Town Planner di Company nie, Selain memiliki potongan pinggul yang baru sahaja menarik perhatian dia, Zubaidah juga dikenali sebagai gadis one drop perfume. . . Kehadirannya dari 2 marhalah sudah terhidu, wangian percuma untuk luang legar pejabat ini. . .Seraya melihat pinggul zubaidah yang meliut ke kanan & ke kiri, dia mengeluarkan HP dari kocek seluarnye. . . Dicarinya satu nama & dibuatkan panggilan. . .

Mak: Assalamualaikum (bunyinya agak sayup-sayup kerana itulah mak, belum HP melekap di telinga dia sudah mula bercakap)

John: Waalaikum Salam. . . Tangan mcm mane?

Mak: Makan ubat tadi tangan mak waafiat je. . .Adik dah makan. . .

John: Dah sebelum smayang td. . .Adik rasa balik esok petang je. . .Ade keje nak buat, lagipun esk nak servis kete la. . . (ekcheli repair lampu kete)

Mak: emmmm OK je. . .lagipun abang balik malam nie. . .Sebelum-sebelum nie mak bukan suruh adik balik pn. . .hahahahahaha

John: hak hak hak xpe-xpe. . . (baki-baki perbualan John & mak dia rasanya tidak nikmat untuk diceritakan disini)

Jejaka mana yang tidak basah melihat zubaidah, selain dari bau one drop perfumenye yang menyinga zubaidah juga memiliki senyuman yang sangat menarik, kucing jantan yang sedang berjimak pun akan berpaling tadah melihat zubaidah . .

Ohhhh kembali semula kepada cerita dia, jejaka yang menekan-nekan calculator peninggalan dari zaman universiti tadi. . .Kerana jika dicerita perihal zubaidah cukup membuatkan burungnya terliur. . . Selesai sahaja dia membuat penggilan sebentar tadi, pesanan ringkas pula dia kirim namun pada orang yang berbeza tapi dia tetap sayang dia tetap suka. . .

John: Assalamualikum. . .. On Call ke hari nie. . .

Nazry: Tak. . .Tak balik ke Kampung ke hari nie. . .

John: Tak. . .

Nazry: Good-good, tapi abang balik lewat sikit, dalam pukul 11:00 baru sampai rumah gamaknye. . .

John: Knape?

Nazry: ade kenduri kawan sunat anak dia. . . Rindu x?

John: Rindu la nak balik rumah nie. . . .hak hak hak

Nazry: hahahahahah tp abang ade rahsia nak kasi tahu. . .Bee janji jgn kasi tahu org lain. . .

John: Rahsia ape plak nie. . .saspen saspen

Nazry: Sejak pagi tadi abang tidak sedap perut. . . Cirit birit. . .

John: Owhhh kalau macam tu tak jadi balik la. . . .hak hak hak

Nazry: kuang hajar ekkk kuang hajar. . . .hahahahah

John: hak hak hak jangan sampai lambat sangat. . .

Nazry: baikk mak incikk. . .

Teringatkan Zubaidah membuatkan semangat nak berjumpa dengan Nazry memuncak tidak tentu hala. . .

Rasanya bulu ketiak dia sudah panjang & jam didinding pun sudah melimpasi jam 09:30 pm, rasanya dia harus pulang dahulu mungkin ada yang ingin dicabut, mungkin juga ada yang ingin disental. . . . Semuanya kerana Zubaidah. . . .

Thursday, 1 December 2011

Ranting-ranting. . . .


Ditariknya beberapa keping tissue dari kotak Royal Gold yang seginya seakan sebuah bata yang bersaiz 225mm x 110mm x 75mm. Digumpalnya & kemudian disalatkan dicelah bedahnya. . . Beberapa helai tissue yang telah digumpalnya tadi diperhatikan dengan teliti, dibelek ke kanan & dibeleknya ke kiri. . .Bersih suci & tidak berdarah, jika adapun sekadar bahu jantan dari celah bedahnya. . . Namun segalanya kelihatan tidak begitu betul kebelakangan ini, segalanya Nampak salah segalanya Nampak tidak tepat. . . . Dadanya tidak menentu degupnya berdebar seperti melayari malam pertama barangkali. . Begitu selalu & acap sekali. . .



Biasa-biasanya dia bukan begini, biasa-biasanya beliau tenang dalam urusan hidup ini. . . Kalau marahpun beliau simpan, kalau sedih pun beliau pendam. .  Namun entah mengapa ranting-ranting kesabaran dihatinya hari ini seolah patah & gugur pada lembah kemarahan. . .  Kesian mereka-mereka di meeting tadi, tidak pasal-pasal dimarah & dimaki (1st time aku emosional tak tentu pasal dalam meeting. . Im A Bad person now) . . .  Biasa-biasanya dia bukan begini. . .


Ya mungkin tekanan di kota menyebabkan dia marah-marah kebelakangan ini, mungkin juga tekanan daripada pergaduhan dia dengan kawan dia Nazry membuatkan dia marah-marah begini, mungkin juga kesan daripada ulang alik dari KL-PERAK selama 4 hari berturut-turut minggu lepas membuatkan penatnya masih belum hilang & penyebab dia marah-marah begini,Mungkin juga kesihatan ibunya mengganggu fikirannya sehingga dia marah-marah begini, atau mungkin juga dia tertekan membuka kembali buku-buku kejuruteraan semata untuk menjadi Professional Engineer lantas  membuatkan  dia marah-marah begini. . . Biasa-biasanya dia bukan begini. . . 

Maaf Kepada Siapa yang dia marah-marah , Kerana mungkin ranting-ranting kesabarannya telah jatuh gugur. . Biasa-biasanya dia bukan begini. . .

Minggu ini dia mahu ulang alik dari KL-PERAK seperti selalu-selalunya minggu lepas, Tapi mak dia tidak kasi. . . Biasa-biasanya dia bukan begini. . .

Dia buka laci dimeja, digapainya sekotak rokok yang telah renyuk digumpal kawannya Nazry minggu sudah, dikeluarkan sebatang & dinyalakan apinya, Lantas disedut dalam-dalam, sampai kehulu jantang atau mungkin sudah masuk kehati, kemudiannya dihembuskan pelahan-lahan ke udara. . 

Meskipun rokok itu sudah renyuk dilakukan oleh kawannya minggu sudah. . . 
Biasa-biasanya dia bukan begini. . .

Tuesday, 22 November 2011

Hujan. . . .

Malam tu hujan tidak turun, tidak seperti malam-malam sebelumnya . Namun awan gelap seakan menutup segenap penjuru langit & mengembunyikan bintang-bintang & rembulan yang kebiasaannya menjadi sahabat sejati kepada kegelapan malam. . . Peneman yang setia. . .


John: Awak suka main hujan. . .

Nazry: Time kecik-kecik dulu suka la. . . Sekarang x main dah. . knape bee tanye tiba-tiba pasal main hujan plak. .

John: Takde la, awak rasa seronok ke kalau kita main hujan tapi kita pakai baju hujan. . . .

Nazry: Entah, tak pernah cuba, tak seronok agaknya. . .

John: Haaaaa sama la mcm. . . . .<-- belum sempat John Melvin menghabiskan perenggan kata-katanya, bahasanya dicelah laju. . .Biadap sungguh & tidak beradap sekali. . .

Nazry: Bee jangan nak mcm-mcm. . . . . . . .

Entah dari corong mana datangnya, sayup-sayup kedengaran lagu Hujan dendangan Tan Sri P.Ramlee. . . Begitu sayup & kejauhan sekali. . . 

Tunggu sekejap Wahai Kasih,
Kerana hujan Masih Renyai
Tunggu Sekejapppppppp. . . .

Monday, 14 November 2011

Imperfection. . . .


 


Jam 10:20 tadi Nazry post video nie kat wall FB aku, Mungkin rentetan dari isu aduan rakyat yang aku buat dekat beliau baru-baru nie. . . Aku katakan yang dengkurnya kuat mcm Babi cekik timun. . .

Nazry : Tengok video nie John Melvin & hayati dengan hati terbuka. . .

John : Ini bukan makcik dalam iklan rokok ke. . .

Nazry: tukar topik. . .

John:  Owhhhh is a dog i would say. . . .

Nazry: hahahahahhaha ia kurangnye mulia sikit dari babi cekik timun kan :(

John: emmmmm emosional plak. . . Sorry. . .

Nazry: Little imperfections make them perfect for you. . . hahahahahaha. . .

Sunday, 13 November 2011

Untuk Kamu. . . .


Di sini,
Dibawah pohon yang rimbun ini,
aku coretkan sebuah janjiku untukmu,
Namun bukan cerita selalu antara kamu & aku
Kerna ia bukan perihal sperma yang berbau hamis


Mahu sekali aku resapkan keseluruhan dirimu bersamaku
Agar ia hidup bersama darah disegenap tubuhku
Agar aku dapat lalui cerita-cerita bahagia bersamamu seperti dulu
Agar aku dapat tempuh luka-luka derita bersamamu seperti dulu

Mengenalimu ibarat seorang pelayar yang dahaga
Didada samudera yang tidak berpantai
Kerana kamu acap memberi aku secangkir bahagia
Tika jiwa bergelora dalam mengharungi ombak busa
Meskipun cukup banyak hari ini
Esok aku pinta & aku tagih lagi
Kerana bersamamu ibarat seorang pelayar yang dahaga


Padamu aku kirimkan kisah derita
Yang terkulai, berderai bersama jiwa yang parah berdarah
Namun kamu baitkan kata-kata yang jauh dari intip deru palsu
Kamu kirimkan doa kebahagiaan tiap sujud & tadahmu

Kamu luahkan rasa tersepit sakit & terjepit padaku
Namun aku rayu, Tolong jangan tinggalkan aku
Kerna kepada aku aku ceritakan segalanya
Meskipun kamu katakan itu dusta & omongan kosong belaka
Namun itu aku, insan yang kamu kata tidak ambil berat perihal jiwa


Dibawah pohon rimbun
Seakan memayung hubungan yang kisan suram
Aku pohon aku juga merayu
Semoga persahabatan kita kekal 
Semoga ia teguh & tidak tercarik lagi

Terima kasih kerana sudi menjadi sahabat aku,

ps: Sorry numan aku rompak gambar nie kat blog hang.. . . Aku melukis org lidi pun endak pandai. . . 

Thursday, 3 November 2011

Pillow Talk. . . .

Nazry - Bee abang tengah bersedih nie, sekurangnya datang la tidur kat sini, peluk xyah sembang ape-ape pun xpe. . . .

Semalam Nazry pulang kerja, mukanya tidak ceria seperti kanak-kanak rebina yang selalunya, tiada senyuman & kelihatan lemah tidak bermaya. . . Namun pada mata John Melvin, Nazry masih lagi kacak seperti biasa-biasanya. . .John Melvin mulakan perbualan dengan mengajak Nazry makan, Nazry kata Nazry tiada selera, John Melvin bertanya kenapa Nazry nampak moody, Nazry jawap "my patients dead, 10 hours operation just like nothing, Abang nak rehat". . . John Melvin tidak kisah kalau Nazry nak rehat sebab John Melvin ada kawan lain. . . Kawan yang boleh John Melvin bawa berbual, kawan yang boleh membuatkan John Melvin Ketawa & boleh juga membuatkan John Melvin sedikit emmmmmmmmmm. . .Tiba-tiba 

Nazry - Bee abang tengah bersedih nie, sekurangnya datang la tidur kat sini, peluk xyah sembang ape-ape pun xpe. . . .

Gambar sekadar hiasan & sekadar menaikkan nafsu kebinatangan insan seperti kamu - tetiba

Emmmm pelan-pelan John Melvin masuk dlm bilik, pelan pelan John Melvin naik atas katil & pelan-pelan juga John Melvin tarik selimut yang menutup separuh badan Nazry ke badan John Melvin sehingga paras pinggang, kerana John Melvin rasa malam ini John Melvin harus berasa sejuk kerana sekarang musim hujan. . . Ya langit sekarang seakan asyik menangis, apa yang disedihkan John Melvin pun tidak tahu. . . . 

5 minit berlalu

John: Abang dah tidur, nak sembang. . . 

Nazry: belummm. . .Sembang jela ape-ape janji not asking me about what happen 2day. . . .

krikkkk krikkkkk krikkkkkk (bunyi sengkerik) 15 minit. . . 

John: Awak dh mandi ke, awak dah makan ke, awak dah minum ke, awak dah gosok gigi ke, awak dah. . . .

Nazry: Dahhhh dekat office tadi. . .

John: Owh. . . . awak saya rahsia nak kasi tahu awak. . .  . .

Nazry: Ape. . . .

John: saya rasa kawan saya dh xnak kawan ngan saya. . . 

Nazry: Emmmmm nie memain la nie. . . . ke betul-betul 

John Melvin pindahkan kepalanya ke bantal Nazry, bantal yang tadinya berada dikepala John Melvin dibiarkan kosong & kesunyian dipenjuru katil 6" x 6" tu. . Kemudian tangan John Melvin diletakkan diatas dada Nazry yang sedikit berbulu nipis. . Diukirnya senyuman & menarik nafas yang agak panjang, John Melvin Memulakan cerita perihal kawannya kepada Nazry.

Diceritanya bagaimana John Melvin bertemu dengan kawan tersebut & Diselitkan sedikit jenaka yang tidak berapa nak jenaka. . . Diselitkan sedikit-sebanyak bahasa penjajah di dalam cerita John Melvin seperti "Awak tahu I'm quite hurt when my friend change" tp dalam masa yang sama John Melvin juga menyatakan yang semua ini berlaku kerana salah John Melvin sendiri, Nazry tanye apa yang John Melvin dah buat. .John Melvin hanya tersenyum kelat ketika itu. . .Namun senyuman kelat itu merupakan  jawapan yang paling molek ketika itu berbanding menipu Nazry sekali lagi dengan menyatakan bahawa kawan John Melvin itu adalah seorang gadis . . . 

Selang beberapa ketika sedang John Melvin bercerita dirasakan yang penghawa dingin jenama Daikin semakin menggila menghembuskan hawa dingin, lantas John Melvin rapatkan tubuhnya ke tubuh Nazry, Diangkatnya kepalanya & diletakkan diatas lengan Nazry & ditariknya sedikit selimut tadi sehingga ke paras dada. . . John Melvin menyambung ceritanya sedang Nazry sibuk mengurut-ngurut kening John Melvin dengan jarinya. . . Apa yang membuatkan dia barasa gembira melakukan perbuatan tersebut John Melvin kurang pasti namun John Melvin relakan & John Melvin pasrah. . .

Namun, mungkin perasaan pasrah John Melvin tadi tidak lama, John Melvin mengiringkan badannya membelakangi Nazry. .  Tidak lama kemudian John Melvin dapat rasakan yang pinggangnya dipeluk lembut oleh Nazry. . . Pada itu John Melvin menyatakan yang sehingga kini John Melvin cuba mengarang puisi untuk kawannya. . .Kerana John Melvin merasakan yang John Melvin harus berbuat begitu, kerana sebelum ini banyak yang kawan John Melvin sudah lakukan, namun apabila diminta John Melvin mengarangkan sebuah puisi khas untuknya John Melvin jadi diam & senyap seperti bisu & tiada apa berlaku. . . Bukan tidak mencuba namun John Melvin bukanlah  A.Samad Said yang mana kata-katanya adalah puisi indah & bukan juga Rahman Limbung yang tulisannya merupakan sebuah karya agong (actually sape Rahman Limbung tu ekk)  & sehingga kini John Melvin mencuba. . . itu yang pasti. . .

John: Abang rase macam mane ekk nak buat puisi bagai tu. . . Aku tak tahu la. . .

John: Emmmm awak dh tidor ke. . . . emmmmmm 

Nazry: khorrrrrrrrr khorrrrrrr khorrrrrrrr <--- berdengkur seperti B***

John Melvin ambil kembali bantal yang John Melvin tinggalkan kesunyian & sendirian dibucu katil 6"x6" tadi, John Melvin angkat perlahan & John Melvin lepaskan di muka Nazry & secara automatik bunyi seperti *A** lenyap bersama kedinginan malam. . . Mata John Melvin semakin kecil kecil & akhirnya tertutup meskipun bunyi seakan **B* kembali kedengaran tidak lama selepas itu. . . .Takpa NanT lama kelamaan John Melvin lali lah dengan bunyi seakan ***I itu. . .

ps: Paginya John Melvin bangun, dilihat kpd telipoh & John Melvin kembali tersenyum gembira membaca apa yang kawannya tulis. . .John Melvin cakap dalam hati & John Melvin tulis dekat sini "I really sorry if I hurt and keep hurting  you, but please don't leave me". . . .
ps: Pagi itu John Melvin tulis 2 baris puisi agak nyaman bunyinya namun kemudian John Melvin padamkan kembali. . . John Melvin tidak tahu bila John Melvin dapat tunaikan permintaan kawan John Melvin tu. . .

Wednesday, 2 November 2011

Bukak. . . .

Melihat sekujur tubuh kerkangkang lena diatas sebuah kerusi malas membuatkan tengah hari kelihatan begitu dingin sekali. . . . <--- Intriduction yang mcm pa-alif-nun-ta-alif-ta



Assalamualaikum. . . . 

Nama Saya John Melvin tp masyarakat kat sini panggil saya John je. . .

Saturday, 22 October 2011

Lock. . .

Blog Ini akan berkunci untuk satu tempoh masa. . . . Mungkin lama & mungkin sekejap. . . Tp apa yang pasti Bukan untuk selamanya InsyaAllah. . . . .

I will keep my promise Not Leave You Alone Here <---- Pehhhhh sweet bukan. .. . hak hak hak 


"When I Get Sad, I Stop Being Sad & BE Awesome Instead. . . True Story"
                Barney Stinson

Friday, 21 October 2011

Nak Makkkkk. . . .


Pagi tadi John Melvin bahagia melihat sekawan burung kelicap bermain-main pada wayar TNB. . . Pagi tadi juga John Melvin bahagia berbual panjang dengan Emaknye. . . . Namun , pagi tadi juga Hati John Melvin terasa kosong. . . Ya kosong & tidak terisi walau sezarah kuman. . . Kosong & begitu sunyi sekali. . . & sehingga sekarang perasaan kosong itu masih belum terisi. . Like drink Coke without vanilla, like without rainbow after the rain. . .Everything seem not right everything seem wrong. . .


John: Assalamualaikum. . . .

Mak: Waalaikum salam. . . Adik dekat mane nie. . . 

John: Opis. . . Mak dah balik ke. . .Makan ape hari nie. . .

Mak: Dah. . .makan bawal masak kari ngan ulam timun je. . . bunyi macam tak best je nie ade ape. . 

John: hak hak hak xde la. . . tanye mak nak datang biler. . .

Mak: tadik kan dah cakap mak datang esok. .Lepas masak nasi lemak adik. . .

John: Owhhhh datang petang nie la. . . Rindu. . .

Mak: emmmm. . .Anak mak dah makan. . .

John: Dah makan hati ngan jantung rebus. . . Petang nie la, xyah masak nanT adik beli je kat kedai. . mak oder nak makan ape. . .

Mak: Nanti mak tanye ayah dulu macam mane. . . mak takut dia ade keje malam nie. . . ape-ape nanti mak call. . . Adik pegi la umah abang dulu. . . 

John: OK. . . Petang nie ekk. . . NanT adik masak. . . 

Mak: ha ha ha ha masak konon. . . Megi pun masak pakai air teh. . .

John: hak hak hak tu time asrama. . .  ape-ape nanti kasi tahu

Mak: Mak cuba datang petang nie. . . I borrow my shoulder for my beloved kids. . . suara tak ceria je nie. . .

John: OK. . . Assalamualaikum. . .

Mak: Waalaikum Salam. . . mak xnak rasa meggi adik. . . takyah beli makanan mak nak masak-masak dulu nanti ayah nampak dia dah tak boleh kata ape. . . ape-ape mak call. . .assalamualaikum. . 

John: Waalaikum Salam. . .

Meskipun hari ini awan kelihatan mendung & matahari sinarnya tidak bermaya. Maka esoknya pandanglak ke ufuk timur ia akan bersinar & ceria seperti biasa. . . . 

Assalamualaikum. . .

Turn To Gray. . .


Hati aku mulanya berbunya seperti biasa. . . . Cumanya sedikit cacat pagi ini apabila mendapat khabar gembira dari suami kepada ex-gf aku. . . aku tidak faham kenapa & aku tidak tahu kenapa. . . Sesungguhnya perihal itu sudah aku ketahui kerana aku mempunyai kawan bernama PM yang tiada rahsia anatara kita (ayat antara aku ngan PM mcm gay hak hak hak geli.)

Suami Ex-GF - Terima Kasih yang mendoakan kebahagiaan kami. . . Doakan Isteri & bakal anak yang akan dia lahirkan selamat nanT. . .  


Lantas aku tekan butang reply. . aku karangkan ayat-ayat yang tidak menunjukkan aku cemburu sebaliknya memperlihatkan yang aku turut gembira. . .Ya gembira sepertima beberapa burung kelicap ditiang elektrik ini. . .

John: Tahniah kepada kamu & isteri. . . Doakan juga kami mendapat cahaya mata nanT. . . Saya sudah berusaha menaburkan benih-benih berteraskan kepada nafsu dunia kepadanya tetapi sehingga kini masih belum menunjukkan tanda-tanda kehamilan. . . mungkin saya harus berusaha lagi. . . .  <----Benda yang rasa nak send

John: Tahniah.. Im happy 4 You <----- Send

Pagi ini sepatutnya cerah, namun ia kelihatan mendung bagiku.... the blue sky turn to gray..

Thursday, 20 October 2011

Selamat Pagi. . .


Engine kereta pemberian syarikat beliau hidupkan perlahan. . . Sementara menunggu engine kereta panas beliau memandang cermin sisi kerana beliau dapat merasakan yang sehelai bulu hidungnya terkeluar & sesungguhnya perasaan beliau itu tidak salah. . .dengan perlahan juga seperti menghidupkan engine tadi beliau cabut bulu hidung yang terjojol itu. . . Sedang-sedang asyik menarik bulu hidung satu pesanan ringkas masuk dan menggegarkan peha sebelah kiri beliau. . .  Beliau geli & teransang hak hak hak. . .

Nazry: Assalamualaikum. . . .

John: Waalaikum salam. . .Y

Nazry: Nak ucap selamat pagi. . .

John: Td kan dah cakap

Nazry: Lagi nak cakap "Awak jangan curang"

John: hak hak hak Baikkkkkk. . . .

Kemudiannya beliau meninggalkan perkarangan rumah dengan sedikit senyuman gembira sambil-sambil hatinya berkata "Comelll". . . .

"I went to sleep last night with a smile because I knew I'd be dreaming of you. . .but I woke up this morning with a smile because you weren't a dream Good Morning quotes."

Saturday, 15 October 2011

Chatting & Nerves. . . .


Malam tadi, Selesai John Melvin mandi buat kali kedua  kerana badannya tertumpahkan mayonis selepas majlis makan-makan bersama Nazry. . .John Melvin melangkah ke ampaian tuala lantas melucutkan tuala warna biru tua dari tubuhnya, kemudian John Melvin sarungkan Kain pelekat kotak-kotak biru hitam jenama gajah duduk  ketubuhnya bagi menutupi kemaluannya yang sedang-sedang menegang ketika itu akibat kedinginan malam. . .Selesai memakai kain pelekat kotak-kotak biru tua jenama gajah duduk dan mengangkut kembali tuala bewarna biru tua di ampaian dihadapannya ,John Melvin melangkah semula ke katil tempat dimana mereka dia beradu. . . John Melvin begitu yakin esoknya John Melvin mahu mandi lagi seperti tadi. . .Ya mandi kerana ingin memulakan hari baru nanti, mandi untuk membersihkan diri sama ketika John Melvin pulang daripada kerja malam tadi & sama juga seperti John Melvin mandi akibat badannya terkena mayonis selepas makan malam bersama Nary malam tadi. . . .Tiba-tiba. . .

Owhhh sebelum kita sambung cerita tiba-tiba. . .John Melvin dengan berbesar hati ingin berkongsi sesuatu yang begitu awsome. . .tambah-tambah sejak dua menjak nie Blog John Melvin dijengah oleh insan-insan dari luar negara. . . Even  John Melvin not really sure, they understand John Melvin langue or not but John Melvin slightly sure they know John Melvin is very Handsome guy. . .hak hak hak. . .Welcome to Malaysia & don't forget 2 meet John Melvin. . . You will not regret it. . .hak hak hak

: : :From the amazing sunrise to beautiful sunset:: :
Tiba-tiba. . .

QS: Salam. . . Dimana. . .

John: Salam. . .Aku ade kat rumah. . Kenapa msg malam2 nie. .  Ko kene tahan polis ke. . .hak hak hak

QS: Aku dh putus ngan awek aku. . .Terus ingat ko. . . Jom teman aku tengok wayang. . .

John:Ko ade awek ke. . .tak pernah tahu pn. . . Nak tengok wayang nye bile.. Ekcheli aku pn ade rahsia nak kasi tahu kat hang. .Aku pn teringat kat hang. . .Owhhhh bau kepah awak. . .hak hak hak ko ingat aku perempuan ke nak teringat malam-malam nie. . . Cr kepah la wehhh. . .  

QS: hahahahahhahahahha bengong. . . Aku nak tengok Can I Get Your Number. . .

John: Boleh Je. . . .Tp aku takut ade camping ngan family PM. . .Ape2 nanT aku kasi tahu. . .

QS: Abis balik kul brape. . .

John: Maybe dalam kul 4-5. . .Tp ko amek aku kat rumah. . .Nak tengok wayang lepas tu ke malam tu. . .

QS: Boleh je sayangku. . .Abis aku kene hantar hang balik la. . .Xnk drive sendiri. . .

John: xkan la aku nak bersekedudukan ngan ko plak kat rumah ko. . . Tp kalau rase terbeban nanT aku drive sendiri ajak Nazry skali. . .

QS: Elehhhhhhhhh nanT text aku. . .

John: Baikkkk. . .Walaupun ko kelihatan keji tp hati ko mcm Jesus. . . .hak hak hak

QS: Tp awek semua lari ngan aku John. . . X penah lama. . . Okk see u asshole. . .

John: Hak hak hak after c my asshole dont forget to lick it. . . .tetiba aku terkentut. . .hak hak hak

QS: Weekkk hang nie gross la. . . Kompem ade cacing. . .hahahahah

John: ade tp halus-halus je. . . .hak hak hak

QS: Ade putih2 ke. . .Kalah kepah awek aku la.. .

John: bengong betul mamat nie. . .Aku mane ade kepah, konek banyak bulu ade la. . . Tp aku yakin konek aku tak sehitam kepah awek ko. . .John Melvin suci laaa. . . 

QS: Wahahahhahahahaha tp aku suke kepah dia la. . .Agaknye berkawan ngan dia nafsu semuanya. . .

John: Itu mungkin kerana kepahnye yang melintang tu. . .Itu deras-derus yang aku penah dengar. . .hak hak hak

QS: hahahahhahah nasib baik hang ade time aku down nie. . . .Aku sayang ko John. . . .

John: Ko mabuk ekk. . . .

QS: Xde la. . cuma sedih je. . .. . . .

QS:Nk datang ke. . .

Tetiba sekali lagi. . . 

Nazry: Bee chatting ngan sape tu. . . 

John: Sepupu aku yg kat INTEC. . .Katanya dia nak ikut esok g berkelah. . .

Nazry: emmmmm. . Esok g jalan elok-elok. . . Bee nak amek sepupu bee pukul brape plak . 

John: Pagi. . . .

Nazry: OK.. .Ingatkan curang tadi. . .heheheheh

John: hak hak hak hang x nak mandi ke. . .

Nazry: Esok ajela. . Penat. . 

Masih dalam situasi tiba-tiba

QS: Aku Sayang Ko John. . . .Jangan tinggalkan aku. . .

John: hak hak hak bengong. . .Tak nak aku tinggalkn ko bayar aku 2 juta. . .

QS: Aku serius. . . .

Sudenly John Melvin terasa neves biler QS msg mcm tu. . . .Nevessss Nevessss Nevessssssss kerana John Melvin dapat menghidu sesuatu & seolah meter pengesan istimewanya berfungsi untuk QS. . . . Dupppp dapppp Duppp Dappp. . .Nervesss Nervesss


Monday, 10 October 2011

Pindah. . . .

Kini John Melvin sah menjadi Housemate Nazry. . . . .Roommate mungkin sedikit masa lagi. . . .hak hak hak keji. . . .


Uratnya tidak tegang apatah lagi terkehel atau membengkak, tetapi pagi ini leher John Melvin harus ditampalkan koyok. . . . 

Biler masyarakat tanye "Mengapa leher John Melvin bertampal Koyok" jawapan yang paling tepat "Owh saya tersalah tidor semalam". . .hak hak hak. . . .Search internet khabarnya Bawang Puteh dikatakan bekesan namun mana mahu cari bawang puting ditengah-tengak kotaraya metropolitan pada waktu ini. . . . .

Aduhhhhhh saya sakit tengkok itu sebab saya tutupkan dengan koyok. . . .hak hak hak

Saturday, 8 October 2011

Vitagen. . . .



Nazry: Assalamualaikum. . . .Tengah buat ape?

John: Waalaikum salam. . . Kalau nak tahu kene tanye sama pokok. . .

Nazry: Minta maaf saya ingt nie no Bee saya, rupany no hazama artis terkenal tu. . . 

John: hak hak hak tengah keje skarang nie, . .mcm x tahu. . .

Nazry: owh. . .sibuk? balik pukul brape hari nie. . .

John: tak sure lagi. . .Malam gamaknye. . .knape?

Nazry: Kalau boleh balik awal sikit. . .singgah umah abang, bawakkan vitagen. . .

John: Tengok la kalau x penat, lagipun balik keje nak mandi bagai lagi. . . . 

Nazry: alaaaaa. . . .xpe la kalau mcm tu. . . Bye

John: hak hak hak OK singgah cuma x pasti cepat ke idak. . .






Belum pun pukul 06:00 aku sudah keluar dari opis. . . Perasaan ketika itu diibaratkan seperti rama-rama  yang cantik berseri beterbangan di taman buatan manusia, yang ditengahnya ada sebuah pancur air yang begitu mendamaikan serta disekeliling taman itu terbentuk sebuah tasik yang mengelilinya sehingga membentuk sebuah pulau yang sedang-sedang besarnya. . Cantik dan begitu mendamaikan. . .Pulau untuk orang-orang yang sedang hangat bercinta. . .  Hati siapa yang tidak gembira bila mahu pergi memberi vitagen kepada kawan bukan?

Namun, sesungguhnya malang itu tidak berbau tahi, . . . tengah hati girang seperti rama-rama  yang cantik berseri bertebangan di taman buatan manusia, yang ditengahnya ada sebuah pancur air yang begitu mendamaikan serta disekeliling taman itu terbentuk sebuah tasik yang mengelilinya sehingga membentuk sebuah pulau. . . Sia-sia sahaja john pulang awal hari nie, sia-sia sahaja John pakaikan minyak wangi ketika mahu pulang tadi. . . 

Nazry: Kat Office lagi kan?

John: Knape

Nazry: Abang kat hospital nie, ade call. . . .

John: xpe, lagipun aku baru sampai depan rumah nie, x tekan loceng lagi. . . .

Nazry: masukla. . .kn ade kunci. . .Sorry ekk, x basi kan vitagen tu. . . 

John: xpe aku balik dulu la. . . nak kasi vitagen kat orang lain. . . . hak hak hak Assalamualaikum, Esk ke rumah Ishak jgn lupa. . . 

Nazry: Baik. . . . Jgn kasi dkt org lain. . . Waalaikumsalam. . . Jgn kasi org lain ye. . . .

demikianlah cerita vitagen utk pagi ini. . . sudah tidak ada rama-rama yang cantik berseri bertebangan di taman buatan manusia, yang ditengahnya ada sebuah pancur air yang begitu mendamaikan serta disekeliling taman itu terbentuk sebuah tasik yang mengelilinya sehingga membentuk sebuah pulau. . . Yang ada cumalah John yang tidak boleh tidur diatas sebuah tilam yang kini sedikit berbau sperma. . . .

Wednesday, 5 October 2011

Sorry. . . .


I know my word and my attitude make you hurt and cry. . . It hurt You lots even through I apologies for seeking forgiveness from you. . .It very hard for you to believe that I really wanna Say Sorry to you. . . . 


But let me says without hope and agenda, Just because i think we still friend even we was friend. . . Because friend always tell the truth. . .To me YOU ARE PERFECT. . .


I'm sorry about word I'm saying to you, I'm sorry about title I'm give it to You, I'm sorry about my stupid joke to You, I think we to close till i forget you have heart too, But I wanna You know that I regret about what i done what i do

I wait till you ready. .. . . .
I will apologize to you how long it takes. . . .
Because I want my friend back. . . . 
Sorry cause not understanding You
& Sorry coz I start the fight. . . .

Aku keluarkan sekotak rokok jenama Dunhill warna merah dan kuning keemasan dari dalam laci. . .Aku nyalakan dan aku hisap, aku cuba bertenang. . .Kata orang  rokok nie terapi yang baik. . .Usaha aku 3 bulan kebelakangan ini kini membuahkan kegagalan. . . .

Sunday, 2 October 2011

Dedicate. . .

The story of my life is pretty dull.
No novelist would use it. No would it make as a movie
But that's because I show the word the mask and try to hide my feeling.
The thing I've done of which I feel ashamed don't show.
But they are still a part of me, as are my fears and worries, hope and dream
It is inside story of my life
That i would share with everyone who's ever dreamed a dream of felt a lack of understanding
So listen for a while and when I'm through, Perhaps you will share your inside story too. . .

Dramatik bukan introduction kali ini. . .Actually,I'm not sure WHY but i felt a bit happy coz going 2 stay with Nazry and I'm also not sure this filling is wrong or not. . .



John: Assalamualaikum. . .Tengah buat maksiat ke?

Nazry: Astafirullahalazim hahahaha. . . .kat rumah tngk X Factor. . .

John: Owh. . . .

Nazry: Itu je tanye,pastu senyap. . . .

Nazry: Tengah buat ape tu intan payung pengarang jantung. . .

John: Hak hak hak lucah. . . . Tengah main konek nie. . .

Nazry: Nak Joint boleh. . .

John: hak hak hak. . . .

Nazry: Abang serius la nak joint. . . Boleh laaaa.


Nazry: emmmm main la konek sorang-sorang. . . Dia yang start msg pastu dia plak yang senyap. . .

John: Mane ade main konek la. . .Tengah tengok Youtube. . .

Nazry: Owhhh dengar lagu ape tujukan la satu utk abang. ..

John: Nah lagu pergi tak kembali. . .

Nazry: Emmm terima kasih. .. abang pun baru je post lagu kat bee. . .

John: Lagu ape. . .

Nazry: Tengok kat FB awak. . .


John: eeee geli aku tuju lagu mcm nie <--- Actually rasa bahagia. . .  Kalau delete merajuk lagi tak

Nazry: hahaha merajuk sikit-sikit je. . . .

Yaaa jiwa aku kini terbang seperti burung yang bebas mencari makan bersama teman & taulan. . . . Namun moga aku selamat & mampu pulang kebali ke sarang apabila senja datang nanT ----> Introduction dah rasa dramatik, tetiba penutup mcm kentut. . .

dedicate

Saturday, 1 October 2011

Chatting. . .


Semalam Nazry datang bertandang. . . .Ehhh kesilapan bukan semalam tapik semalam-semalam. . . Banyak yang kita bualkan bercerita soal masa depan Malaysia & Halatuju  Negara dalam menempoh dunia era tanpa sempadan ini, katanya politik sekarang ibarat sampah, hukum agama boleh dibuat taruhan janji ada kuasa. . .Pembangkan ada bodohnya kerajaan pun ada bodohnya. . .People like us Rakyat jugak la yg tersepit. . .hak hak hak <--tipu nie. . .

Namun memang banyak yang kami bualkan, Masakan tidak dari jam 1200 hingga ke jam 0430 pagi, ada kalanya ia berbaur jenaka namun ada kalanya ia berbaus serius  bermasa depan. . .Sungguh bercitra warna sekali perbualan kami diwaktu itu, dari ruang tamu kami ke kamar tidur, Mujurlah hanya gelak tawa dan bukannya "Ahhh Ahhhh Ahhhhhhh harderr baby harderrrr " yang kedengaran, kalau tidak hari ini Johh Melvin tidak suci lagi. . .

Namun apa yang pasti kedatangan Nazry pada malam 2 hari lepas, memastikan bahawa John Melvin & Nazry kimi bakal bergelar suami isteri. . . .hak hak hak silap Actually John Melvin & Nazry bakal tinggal sebumbung nanT. . . Mungkin juga PM akan turut follow, namun ia masih dalam proses rundingan, kerana anak datuk itu masih mahu berteduh dibawah ketiak emaknye banyak sonyeh & sungguh komliketed. . .




Jejaka nie yang tunggu aku turun train satu masa dulu (time explorace PM & John Melvin) even dia pun baru balik joggi. . .Yang buat terharunye siap beli tiket Komuter semata-mata nak lepas palang  tiket. . . So biler malam tu dia ajak-ajak tinggal ngan dia x sampai hati plak nak tolak. . . xpe nak buat mcm mane, laki aku jugak. . .hak hak hak

 04:35 dipagi yang tersebut itu juga:::

Nazry: Beee dah tido ke. . .

John: sikit-sikit. . .

Nazry: xde ape cuma nak kasi tahu, nanT kalau ada lelaki yang Bee tak kenal ade kat rumah ngan abang, bee buat tak tahu la ekk. . .ha ha ha ha <---ketawa pada volume yg kecil

John: Owhhh xpe, sebab nanT aku pn cadang nak ajak Jimmy lepak kat rumah tu. . . Tidur sekali gak kot. . .

Nazry: Haisshhhh contact lagi ke ngan Jimmy tu. . .

John: hooooo ghoooo ghoooo ghooooo ghooooo ghooo <----Bunyi aneh nie ekcheli bunyi dengkur


Nazry: Budak nie suke macam tu, buat orang sakit hati sakit hati. . .Oiiii jawap la. . .

John: Dia dah tido la. . . . Tak baik kacau. . .

PS: Tetiba rasa semangat plk nak edit gambar laki housemate sendiri. . . .hak hak hak


Wednesday, 28 September 2011

Berbunga Kembali. . . .

Pagi tadik tepat jam 05:33am. . . .

John tahu nie time mak bangun tido, Kalau dulu nie time nie mak tengah panaskan air untuk John mandi utk pergi sekolah. . .  Mak xnak John demam sejuk. . . .

Mak: Maybe mak kengkadang Overprotected & sometimes annoying. . .Tapik mak sayang adik. . . balik tak minggu nie. . .

John: Balikkkkkkkkkk. . . . . . HP adik dh musnah. . .

Mak: mak Tahu. . . .Awal bangun, jgn lupe semayang. . .Mak nak mandi jap. . .

John: OK. . . . NanT siang adik call. . .

Saya tujukan lagu yang tiada kena mengena nie kepada kalian pembaca budiman. . . .


Hati John kini sedikit berbunga kembali. . . .

ps:Mimpi apa la agaknya org tua tu malam tadik. . . .

Merapek II. . . .

John rasa-rasa ubat ini kalau diambil 2 biji akan membuahkan hasil. . Kerana keputusan untuk 1 biji nyata kecewa untuk hari ini & semalam. . .Sekarang John hendak tidur Tapi. . . 

-------------------------------------------------------------------------------
Jam 06:50 lepas sembahyang Subuh yang sudah tidak berapa nak waktu John taip satu msg. . .Ringkas tapi penuh dengan harapan. . .

John: Mak ooo Mak kesayangan. . . . Mak marahkan adik ke?. . .

dah lama dah send msg nie, tapik mak lupe bayar bill gamaknye. . .  Dulu sms je dia call, sekarang sms je dia senyap. . .emmmmmm pitammmmm bak kata patrick. . .
--------------------------------------------------------------------------------


Panggggggggg. . . . 

Bunyi pinggan jatuh dari sebuah meja dipenjuru sebuah kedai makan tengah hari tadi. . . Seraya seokor kucing bertompok hitam keputih lari kepanickan menyelamatkan diri, setelah misinya mencari nafkah di meja itu membuahkan kegagalan. . .  John hanya melihat dari kejauhan sambil tangannya sibuk mengusap-ngusap badan seeokor lagi kucing buangan yang rakus melahap sisa-sisa tulang pemberiannya tadi. . . Ketika itu John hanya tersenyum kecil, namun hatinya kini boleh diibaratkan seperti pinggan yang pecah terhempas tadi, berderai dan bertaburan. . .Namun, mujurlah makanan dikedai itu tidak begitu menepati selera John, Kalau tidak kompom John lebih menjiwai watak sebagai sebuah pinggan pecah  pada sebuah meja makan dipenjuru kedai itu. . .

Menipu kalau John kata hatinya sekarang sedang gembira. . . Menipu juga kalau John katakan dia tidak menyesal dengan apa yang telah dia lakukan. . . Tapi, John rasa hati ini biar John simpan sorang-sorang. . . . Kesian John. . .

Mak ingat tak. . .Waktu kecik-kecik dulu John & mak selalu main nyorok-nyorok. . . Walaupn John nyorok belakang bangku mak selalu pura-pura susah nak cari John, padalah mak nampak je John nyorok kat situ. .. Waima, seingat John time umur John 17 tahun pn kita main nyorok-nyorok lagi. . . Mak sorok hadiah hari jadi utk John. . . Pastu ayah marah mak sebab mcm budak-budak. . .hak hak hak

Tapik sekarang kenapa mak dh tak suka main sorok-sorok ngan John. . . .Walaupun dari dulu,  John tahu sebenarnye dulu mak bukan suka sangat main nyorok-nyorok ngan John tapik bila John ajak, mak main jugak sebab mak nak John rasa seronok ngan gembira. . .Jadinya sekarang pun John bukan suka main sorok-sorok ngan mak pun, tapik John nak mak rasa gembira jugak. . . 

Sebabnya John tahu kalau John cerita dekat mak nanT mak dah tak gembira dah. . . .

John rasa nie semua pasal abang. . .Kalaulah abang tidak bermulut tempayan, kalaulah abang tidak memungkiri janji, mesti phone John xkene baling, mesti mak tak cakap yang kononnye John dah xnak kongsi rahsia ngan masalah ngan mak dah, mesti mak tak asyik cakap pasal kawen. . .Sebab Masa mula-mula dulu abang janji xnak kasi tahu mak xnak kasi tahu ayah, Pastu abang ugut plak John kata kalau John x pegi abang nak kasi tahu mak nak kasi tahu ayah. . . Tapik biler John pegi abang tipu John, abang kasi tahu mak kasi tahu ayah. . . 

Sebenarnye John nak tulis banyak-banyak kat sini, John nak tulis apa yang hati John rasa, Tapik mata John dh pedih nie . . Lepas tu nanT John malu sendiri biler John cakap kat diri John yang John nie nangis mcm bapuk. . . 

John rasa seolah sia-sia John tanggalkan kain pelekat dan baju tadik. . . John juga rasa sia-sia John kuatkan air-cond pada tahap yang paling maximum tadik. . . Kerana John tetap mengelupur kepanasan kerana hati John memberontak seolah tiada iman. . . 

Mak balas la sms John & pujuk la John balik. . .  Nanti lepas nie John kawen je ngan sape-sape yang mak suruh. . . Walaupun John tak tahu samada John & sape-sape yang mak suruh tu akan happy atau tidak. . .Tapik yang penting mak happy. . .Pelisss la mak. . . .

Dulu mak call je kalau John msg sekarang reply pn x. . . .

Friday, 23 September 2011

Pindah. . . .

Waaaa cuaca sekarang tidak menentu musimnya. . . Awan kelihatan mendung namun tidak pula ia menangis, Mentari kelihatan suran namun tidak pula ia menghilang, bulan pula kelihatan malu untuk menyapa, sembunyi disebalik awan-awan yang agak tebal. . . .Di Kuala Lumpur begitu di Johorpun turut begitu. . . . Mungkin memang begitu resam dunia. . . Tidak sentiasa gembira tidak sentiasa bahagia. . . 


Petang tadik ketika mencari anak-anak ikan untuk dimakan malam nie di Jusco Tebrau Nazry tetiba msg. . . (Ade deras-derus menyatakan yang anak ikan kat jusco tebrau nie sedap, ranggup lagi. . .hak hak hak)

Nazry: Assalamualikum. . . . Saya ada buat salah ke?

John: Walaikum salam. . . Awakkk awakk salah send msg ke?

Nazry: Jangan cuba tukar topik. . . Abang x salah mmg send kat bee. . .

John: Owhhh. . . Berbaur serius. . . Knape plak cakap mcm tu. . .

Nazry: Yela lepas je raya hari tu bee kalau abang msg pn kengkadang balas kengkadang x. . . Kalau call pn baru tanye kabar 5 minit dh kata mengantuk, ade keje. . . Kenapa. . .

John: Ohhhh awak msg ape tadik ye same text missing la. . . hak hak hak

Nazry: Haisssshhh. . . .

10 minit lepas tu aku mesej Nazry aku balik. . .ehhh silap aku ulang yang betul punye 10 minit lepas tu aku mesej Nazry balik. . . Yela org tua kalau merajuk walaupun gojes nampak huduh rupanya. . . 

John: sorry aku ade masalah sikit. . . .Hang dah makan?

John: owhhh awak dh tidur rupanya sebab x reply msg aku. . . . Good Night. .Tidur enak-enak ya. . . 

Nazry: banyak la dah tido. . . . abang ade buat salah ke. . .

John: Hak hak hak xde la. . . kn dh cakap tadik aku sibuk sikit lepas raya nie.. . lagipun hang kan sekarang sibuk dengan maria. . .

Nazry: Maria mane plak nie. . .

John: saje je cakap. . . Kalau aku pindah rumah hang blh., . . 

Nazry: Small tapak tangan nyiru abang tadahkan. . .Mintak tadah lain pun dah lama dah pasrah. . . ha ha ha

John: hak hak hak ,aku nak g makan nie, baru je abis meeting. . . bye. . .

Nazry: :((

Nazry: Malam nie jom makan luar. . . Abang nak belanja Ishak buat pre-wedding dia

John: Owhh aku kat JB la. . .

Nazry: Laaa knape x tahu nie. . . .

John: No komen la. . . . msg lain nanT. . .

PS: sejak mengamalkan ubat tidor aku kini boleh tidur lenanya seperti beruang kutup nyenyaknya seperti hemster. . . . & sekiranya ketika aku tidur itu,aku diblowjob aku mungkin tidak sedar namun aku masih dapat membayangkan kenikmatannya. . . hak hak hak
PS: aku merasakan yg aku semakin gatal dalam berkata-kata. . . 
PS: Astagfirullahal'azim